Hoe staan je nabestaanden ervoor?

Je financiële situatie na overlijden

Misschien wil je er helemaal niet over nadenken. Maar het is toch belangrijk om nu zaken te regelen voor als je er niet meer bent. Er is best veel te kiezen en te beslissen.

AFSPRAAK MET KARIN

Overlijdensrisicoverzekering

Veel mensen met een hypotheek hebben al een overlijdensrisicoverzekering. Degene die achterblijft kan daarmee in de woning blijven wonen. Maar wat als je huurt? Kan jouw partner dan ook blijven wonen? Is er dan voldoende inkomen om te blijven wonen. Ik bespreek het graag met je.

Wat laat jij na?

Zonder testament gaat het vermogen naar de langstlevende partner en de kinderen. De kinderen kunnen het deel pas opeisen na overlijden van de langstlevende. Zo staat het in de wet. Maar de belastingdienst berekent daar wel direct erfbelasting over. Dat kan flink oplopen, dus is het belangrijk om dit goed te plannen.

Regel het met een testament

Met een testament is er veel van tevoren vast te leggen. En je kunt besparen op de erfbelasting. Misschien wil je anderen toevoegen als erfgenaam, zoals stiefkinderen? Dat kan. Maar wist je dat je ook de voogdij voor je kinderen in een testament kunt regelen? Let ook op als je samenwoont; jullie erven niet automatisch van elkaar! Goed om dat op tijd te regelen.

 

Specialisten

Het testament is onderdeel van elk goed financieel plan. En soms is dan het oog van de specialist nodig. Ik werk samen met Cijns – Erfzaken in Apeldoorn. Samen inventariseren wij je huidige situatie en we bespreken je wensen. Met ons goed onderbouwde advies stap je zo naar de notaris voor een degelijk testament.

Stel gerust je vragen

Heb je nog vragen over het afhandelen van een nalatenschap, praktische zaken rond je woning of hypotheek, je verzekeringen en doen van aangifte erfbelasting? Ik sta voor je klaar!

AFSPRAAK MET KARIN