Hoe is dat bij jou?

Arbeidsongeschiktheid goed geregeld?

De kans om arbeidsongeschikt te raken is vele malen groter dan de kans om te overlijden. Toch hebben veel mensen wel een overlijdensrisicoverzekering, maar is er niets geregeld bij arbeidsongeschiktheid. Toch iets om over na te denken.

AFSPRAAK MET KARIN

De WIA

Ben je voor meer dan 35% arbeidsongeschikt? Dan krijg je te maken met de Wet Inkomsten en Arbeid (WIA) en kun je voor een uitkering in aanmerking komen.  Hoeveel? Dat is afhankelijk van wat je zelf nog zou kunnen verdienen. De uitkeringsarts bekijkt of je je eigen soort werk of eventueel iets anders kunt doen. Lukt het je niet om passend werk te vinden? Dan kan je inkomen flink achteruit gaan.

Wat kun je zelf doen?

We kunnen samen een goed plan maken. We bekijken wat er via je werkgever mogelijk is. Vaak is dat de goedkoopste oplossing. En we onderzoeken wat je zelf kunt opvangen. Heb je veel spaargeld? Wil je je huis verkopen? Kan je partner meer gaan werken? Is het antwoord op deze vragen nee, dan zoeken we een verzekering die bij jouw situatie aansluit. Natuurlijk hoop ik dat je deze verzekering nooit nodig hebt. Mocht het zo ver komen dan help ik je ook met de schademelding.