Gescheiden ouders?

Een goed plan voor de kinderen

Een ouderschapsplan is verplicht als jullie minderjarige kinderen hebben. Hierin staan afspraken over de verzorging en de opvoeding.

AFSPRAAK MET KARIN

Afspraken

Een ouderschapsplan bevat in ieder geval de volgende afspraken:

  • de verdeling van jullie taken
  • de kosten (kinderalimentatie)
  • hoe jullie elkaar informeren

 

Ik help jullie bij het opstellen van een ouderschapsplan. Daarbij bereken ik uiteraard ook de alimentatie en geef ik jullie heldere adviezen

Kinderalimentatie

De zorg voor kinderen kost geld. Daar zijn jullie samen verantwoordelijk voor. Vaak betaalt de ouder die het meest verdient kinderalimentatie aan de andere ouder.

 

Hoeveel? Dat hangt van verschillende factoren af, zoals het gezinsinkomen vóór de scheiding en verschillende persoonlijke omstandigheden.

Na de scheiding

Ook de na de scheiding is het goed om af en toe naar jullie afspraken te kijken. Als de omstandigheden veranderen omdat inkomens wijzigen of kinderen gaan studeren, kan het bedrag aangepast moeten worden.

 

Lukt het niet om samen nieuwe afspraken te maken? Dan kan ik voor jullie een nieuwe berekening maken.

KIES-coach

Bij een scheiding ontstaan veel vragen en zorgen. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Een beetje extra ondersteuning is dan erg fijn. Ik werk samen met KIES-coaches. Zij coachen ouders en kinderen die te maken krijgen met een scheiding.

 

Met de KIES-omgangsbegeleiding krijgen de kinderen ook een stem in de scheiding. Er ontstaat ruimte voor hun zorgen, vragen en wensen. Jullie kunnen er dan vanaf het begin rekening mee houden en erover praten met de kinderen.

Het ouderschapsplan krijgt zo meer kans van slagen. Meer weten? Kijk eens op kiesvoorhetkind.nl

AFSPRAAK MET KARIN