Een goede verdeling

Bezit en vermogen

Het verdelen van bezittingen is soms een flinke puzzel. Het moet eerlijk gebeuren, maar veel is afhankelijk van jullie situatie. De woning, de inboedel, de auto, spaargeld of schulden; wie krijgt wat?

AFSPRAAK MET KARIN

Gemeenschap van goederen

Zijn jullie in gemeenschap van goederen getrouwd? Dan is alles van jullie samen en wordt alles in principe gelijk verdeeld. Maar misschien heeft een van jullie een erfenis op persoonlijke titel gekregen? Dan gelden er andere regels.

Huwelijkse voorwaarden

Bij huwelijkse voorwaarden hebben jullie de afspraken bij het beëindigen van jullie relatie deels al vastgelegd. Maar ook dan is er nog veel af te spreken. Wat gebeurt er met het gezamenlijke vermogen? Moet er nog iets verrekend worden? Hebben jullie in elkaars vermogen geïnvesteerd? Vaak gelden er dan speciale regels.

Getrouwd na 1 januari 2017

Ben je in 2017 of daarna getrouwd zonder huwelijkse voorwaarden dan ziet de wet dat als een beperkte gemeenschap van goederen. Wat dat betekent? Alles dat voor het huwelijk van jezelf was, blijft van jezelf. Alles wat tijdens het huwelijk is opgebouwd, is gemeenschappelijk. Klinkt eenvoudig, maar ook hier moet bij een scheiding flink gerekend worden.

 

Ik help jullie graag bij zo’n vermogensverdeling. Dan kijken we meteen naar jullie verzekeringen, want vaak moeten daar ook zaken worden aangepast.

AFSPRAAK MET KARIN