Zakelijke belangen

Wat als u ondernemer bent?

Bij elke scheiding komen er lastige vragen voorbij. Zeker als jij of je partner een eigen onderneming heeft. Want hoe bepaal je bijvoorbeeld het inkomen van een ondernemer?

AFSPRAAK MET KARIN

Inzicht in belangen

En wat gebeurt er met de onderneming zelf? Wordt die voortgezet en hoeveel is die waard? Ik help jullie de antwoorden op dit soort vragen helder te krijgen. We kijken bijvoorbeeld naar eventuele huwelijkse voorwaarden en bespreken samen de mogelijkheden. Zo krijgen we inzicht in alle belangen en komt een goede oplossing in beeld. En de onderneming zelf loopt geen gevaar.

Partnerpensioen

Bij een onderneming is het pensioen vaak een geval apart. Ook de partner van de ondernemer heeft er bijvoorbeeld recht op. Soms is het pensioen binnen het bedrijf opgebouwd en kan het na de scheiding bij een verzekeringsmaatschappij worden ondergebracht. Maar is de opgebouwde waarde genoeg? Dat soort onderwerpen bespreken we samen.

Een echtscheidingsadviseur met verstand van ondernemen is dan wel handig. Ik begeleid jullie vakkundig, overleg met jullie accountant en maak gebruik van de specialisten in mijn netwerk. Zo ontstaat een financieel plan dat recht doet aan alle partijen en het voortbestaan van de onderneming.